28.10.11

HALLOWEEN PÅ FOLKETS PARK



Snart är det höstlov och med det kommer inte bara det lite kallare vädret och de mörka morgnarna utan även Halloween. Jag har själv tydliga minnen från när jag var liten och det äntligen var dags att klä ut sig till läskiga monster och så fick man ju proppa i sig hur mycket godis som helst!
Det riktiga datumet för Halloween är den 31 oktober, men varför inte börja fira redan imorgon? Den 29 oktober, imorgon lördag, bjuder Folkets park i Malmö in alla Halloween-älskare, stora som små, till en kusligt rolig dag full med aktiviteter. Det kommer finnas pyssel, spökhistorier och serieteckningsworkshop på Moriskan, ponnyridning, radiobilar och vid 16.30 kan man gå en kuslig spökrunda på Arken. På Terrariet kan du möta olika läskiga djur som ormar och spindlar och runt omkring i parken hittar du ansiktsmålning, fika och annat smått och gott. Mer om tider hittar du här.

Jag har alltid trott att högtiden Halloween ursprungligen kommer från USA, men jag har nu fått veta att det var i Irland och Skottland som traditionen började för flera hundra år sedan. Kelterna, befolkningen på öarna, firade att skördesäsongen var slut och att vinterhalvåret skulle börja och detta skedde då den 31 oktober. Högtiden spred sig sedan till USA när kelter emigrerade på grund av en hungersnöd.

Glad Halloween på er alla och hoppas vi ses i Folkets park i Malmö, men akta er, man vet ju aldrig vad som kan skrämma en runt hörnet !

/ Maia Diaz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar