28.10.11

HALLOWEEN PÅ FOLKETS PARK



Snart är det höstlov och med det kommer inte bara det lite kallare vädret och de mörka morgnarna utan även Halloween. Jag har själv tydliga minnen från när jag var liten och det äntligen var dags att klä ut sig till läskiga monster och så fick man ju proppa i sig hur mycket godis som helst!
Det riktiga datumet för Halloween är den 31 oktober, men varför inte börja fira redan imorgon? Den 29 oktober, imorgon lördag, bjuder Folkets park i Malmö in alla Halloween-älskare, stora som små, till en kusligt rolig dag full med aktiviteter. Det kommer finnas pyssel, spökhistorier och serieteckningsworkshop på Moriskan, ponnyridning, radiobilar och vid 16.30 kan man gå en kuslig spökrunda på Arken. På Terrariet kan du möta olika läskiga djur som ormar och spindlar och runt omkring i parken hittar du ansiktsmålning, fika och annat smått och gott. Mer om tider hittar du här.

Jag har alltid trott att högtiden Halloween ursprungligen kommer från USA, men jag har nu fått veta att det var i Irland och Skottland som traditionen började för flera hundra år sedan. Kelterna, befolkningen på öarna, firade att skördesäsongen var slut och att vinterhalvåret skulle börja och detta skedde då den 31 oktober. Högtiden spred sig sedan till USA när kelter emigrerade på grund av en hungersnöd.

Glad Halloween på er alla och hoppas vi ses i Folkets park i Malmö, men akta er, man vet ju aldrig vad som kan skrämma en runt hörnet !

/ Maia Diaz

27.10.11

SETT PÅ TV


Igår gick Resebyrån på SVT. Ett helt program om Bangkok, du kan se det här om du missade det. Och blir ni också sugna på att ta familjen dit hittar ni vår Stora städer och små barn - Bangkok här.

bild via SVT

26.10.11

DRÖMTRANSPORT



Fina hängare i form av fordon hittar jag på Mokkasin.

25.10.11

EN AVSTICKARE TILL STOCKHOLM


I Stockholm har det öppnat ett nytt barnkulturhus som verkar riktigt bra. Palatset heter det och är öppet på helgerna och under höst-och jullov. Här finns bl a biograf, tv- och radiostudio, musikstudio, scen, ateljé, myshörna, bokslukarhörna... Palatset har 33 rum på sex våningar och vänder sig till barn mellan 6-18 år med fokus på familjer/barn tillsammans med vuxna. Här finns också både ett kafé och en restaurang. Å nu längtar jag till Stockholm!

bild vi Palatset

24.10.11

SHOPPING TILLSAMMANS


På många museum finns det oftast både ett bra café och en shop med roliga saker. På hemsidan för Tate Modern i London hittade jag de här tvålkritorna.

20.10.11

BANGKOK

Idag blir det ett repris inlägg från vår blogg!

19.10.11

DETTA ÄR LONDON


Mellan 1959 och 1974 skrev och illustrerade Miroslav Sasek 18 reseböcker för barn som blev oerhört framgångsrika. Tukan Förlag har valt att ge ut fyra av böckerna igen Paris, London, Rom och New York. Ni kan köpa dem bla på Adlibris.

18.10.11

DESIGNA I KÖPENHAMN


Idag och på torsdag (kl. 13-15) kan du mellan 5 och 15 år designa din egen påklädningedocka eller prova att måla på porslin på Design Museum Danmark. Ingen anmälan krävs. De har också ett område där stora och små kan hänga tillsammans. För mer info se Design Museums Danmaks hemsida.

17.10.11

PILLIGT




Fina vykort hittar man på Make City. Det gäller att ha tungan rätt i mun när man ska vika. Eller så skickar man bara iväg det till någon som man vet har rätta handlaget. Fina är de hursomhelst.

14.10.11

HOPP & LEK I KÖPENHAMN


Post & Tele museum i Köpenhamn finns ett lekland som heter Ind i Frimärket.

13.10.11

SITT FINT



Sack´n-seats resestol tar liten plats i packningen.

12.10.11

RESEPLANER




Det börjar bli höst på riktigt. Och med det kommer kanske drömmar om resor till varmare länder.

6.10.11

CIRKUS IMAGO


CirkusImago 2 finns nu på DVD. Många timmars underhållning. Finns att köpa tex här

5.10.11

PETER PAN I LONDON



I Kensington Garden hittar ni Diana - Princess of Wales Memorial Playground. Lekplatsen har ett Peter Pan tema för att boken delvis utspelar sig just i Kensington Garden. Parken är öppen från kl. 6 till skymning.

4.10.11

HOTELL I PARIS

Hi Matic är ett hotell i Paris som jag läste om i Metro igår. Ingen aning om det är barnvänligt men det ser kul ut!

3.10.11

NEW YORK MED VERA


Många barnfamiljer har bosatt sig på Upper West, så det finns mycket att kolla på runt dom gatorna. Västerut, vid Hudson River, ligger River Side park. Det är en mindre park som också är fin och där finns skate-ramper, tennisbanor och andra utomhusaktiviteter. American Museum of Natural History ligger på 79:de gatan på West side. Där kan man titta på Dinosaurier. Det är ett väldigt spännande ställe att spendera några timmar på. På 89:de gatan och Columbus ave ligger restaurangen Kefi - med jättebra mat för både stor och liten. Annars är det bara att gå längs med en av avenyerna på Upper West Side - då ser man området som bäst och det är lätt att hitta bra restauranger och affärer.