30.6.11

PÄRLOR

Vet ni vad jag gillar i en storstad; när man hittar en liten gatstump som erbjuder något extra. Ett kafé bortom de folktätaste stråken, en lekplats dit ingen hittar eller en butik med extra omsorg om kunderna. Häromdagen hittade jag det här tre fina ställena, på en rad på Föreningsgatan i Malmö. En glassbar - Is à Bella. En grönsaksbutik - Rötter och ett surdegsbageri - Vendel Organic Bakery. Alla tre väl värda varsitt besök.

29.6.11

HAJ PÅ DEJ


Extra mycket hajar på Danmarks Akvarium i Köpenhamn.

28.6.11

PLAYA I PARIS

Mer än 2000 ton sand läggs på flodbanken vid Seine varje sommar för att skapa Paris Plage en stadsstrand mitt i hjärtat av Paris. Öppet fram till den 21 augusti.

27.6.11

STORSTADSGRÖN


Jag har bloggat om det förr; gröna oaser i stora städer. Idag hittade jag - The High Line. En park uppbyggd längs en nedlagd järnväg i New York. Jag kollade igenom fotografier på sidan. Ser helt fantastiskt ut. Så klart har de även massor av aktiviteter, tex Play sound and movement varje lördag (juni-aug) för familjer och barn.

21.6.11

VAD SÄGER CROISSANTEN?

Idag ramlade jag över en artikeln "Vilka ord är viktigast?" om böcker för de allra minsta barnen på Skånskan. Eva Emmelin sätter fingret på något jag själv funderat en del över; varför alla dessa djur när det handlar om böcker till riktigt små barn? Ja jag vet, djur är kul och sätter känslor i gung och framförallt så låter de. Men ändå de där bondgårds/djungeldjuren speglar inte många barns vardag här och nu. Ibland har jag lekt med tanken på en Stora städer och små barn pekbok. Kanske finns det plats för ett Eiffeltornet, en bagel och en bagagevagn bland alla kossor, får och zebror. För övrigt gillar jag Pek Elvis av Lars Steiner. Och min treåring, ja hon älskar så klart Bondgården på Svt;).

20.6.11

KATT PÅ KAFÈ

Läser på DN resor en lista på världens knasigaste krogar. Om någon är barnvänlig vet jag inte men kanske nummer 7. Neko JaLaLa i Tokyo. Här kan man dricka kaffe och gullar med lokalens katter. På bloggen Accidental Epicurean hittar jag mer om restaurangen och massor av bilder. Bilden har jag lånat från Neko JaLaLas hemsida.

17.6.11

CIRKUS

Det finns ett Cirkusmuseet i Köpenhamn, vi har inte varit där men kanske någon annan har?! Hur somhelst skulle jag gärna åka dit i helgen och prova på att gå på lina.

16.6.11

TIDSFÖRDRIV

Rita rita måla! Över hos Made by Joel hittar ni målarblad, bara att skriva ut för färgläggning.

15.6.11

MED BARN I BERLIN

Fingerspitzengefuhl har varit och lekt i Berlin. Fler bilder utlovas, det hoppas vi på!

13.6.11

SOMMARSKOJ


Nytt nummer av Barn i Malmö ute nu. Ni hittar den på stan eller ladda ner pdf från hemsidan!

10.6.11

TILL VARMA LÄNDER

Omväxling förnöjer. Spanien, Turkiet och Kanarieöarna är de tre första böckerna i serien ”Hemma bra men borta bäst”. Böckerna är reseguider som riktar sig direkt till barn. Låter bra tycker jag! Läs mer på Tulpan Förlags hemsida.


8.6.11

APPAR



Toca Boca leker frisör. Jag har inte provat men jag gillar verkligen hur det ser ut:) För Ipad, Iphone.

7.6.11

UTFLYKTSMAT

Frozzypack - matlådans lock innehåller en kylbevande gelé som efter tio timmar i frysen haäller maten kylskåpskall i upp till sju timmar.