29.1.11

Resplaner

Hej och godmorgon!
Nu ska jag snart iväg till Göteborgs filmfestival. Ska bli kul
att få några dagar med bara film.
Min planerade Berlinresa nästa helg har blivit framskjuten till maj, och då har jag bestämt mig för att resa med Berlinexpressen, kollade flyget som visserligen är ett snabbt och billigt alternativ, men tåg är mysigt. Sen ägnade jag en hel förmiddag åt att boka flyg till New York och det handlade om att familjen åker i olika omgångar, men vill ändå få ihop en gemensam hemresa. Min äldsta dotter pluggar i New York och nu ska vi sammanstråla hela familjen inkl mormor och morfar och deras bästis Bojjan (som idag bor i Ystad efter att ha bott på Manhattan)
Vi ska nämligen fira min pappas 80-årsdag i New York. Och så blir det naturligtvis träff med min barndomskompis Åsa och hennes familj.

28.1.11

BILDERBOK












Moki är en liten björn som gillar att resa och som har vänner runt om i hela världen. Med sin cykel reser han jorden runt. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den men man blir glad av färgerna i januarislasket. Läs en recension här

27.1.11

KALAS
















Det börjar dra ihop sig för London och Berlin. Allt är nu skickat till tryck och vi börjar så smått fundera på vårt releasekalas på Malmö Stadsbibliotek den 12 februari! Matmingel i London/Berlin stil. Pretzel och Vinägerchips, Ginger Ale...Har ni några andra förslag?

26.1.11


Tar lite nya bilder på våra fina böcker!

25.1.11

PLÅNBOKEN

















Klicka över till bloggen Price of Travel. Koll på sina pengar är bra att ha när man resor! Här kan ni tex jämföra vad en taxiresa kostar i 72 olika länder.

24.1.11

CHECKLISTAN














Det är en del att tänka på inför resan. intyg, försäkringar, vaccin...få koll på vårdguiden här!

Bild och plåster från Roliga plåster.se

21.1.11

PÅ RESANDE FOT/HJUL















EasyWalker Sky har en barnvagn som verkar smidig! Via Pappaprylar.se

20.1.11

DO YOU SPEAK GERMAN?

En resa kan vara en morot när barnen tragglar glosor. På nätet finns också hjälp att få t. ex här.

19.1.11

BLOGG TIPS

Sveriges bästa resebloggar - se hela listan här!

18.1.11

SOLDYRKARE














Jag läser på reseguiden.se att det är löjligt billigt att åka till Thailand nu! Sol och bad i all ära men man tröttnar efter ett tag och då kan en avstickare till Bangkok ge semestern en extra dimension.

17.1.11

MER KÖPENHAMN

Köpenhamn och så lite vårsol och vattensorl på det. Ett tag tills dess är det ju men att planera/drömma är ju en del av resan.

16.1.11

KÖPENHAMN ÅRETS RESMÅL

Europeiska konsumenter har röstat fram Köpenhamn som den bästa staden att besöka 2011. Köpenhamn kom före städer som Barcelona, Berlin, Rom och Madrid i årets omröstning av ”The European Consumers Choice”.Är beredd att hålla med, det är en härlig stad och dessutom finns det mycket kul för familjen. Just nu är den danska kronan rekordbillig., åtminstone om man ser det i ett tioårsperspektiv. Tisdagens kurs på 1:19 svenska kronor för en dansk är den lägsta sedan februari 2001.
Hela lista har du här:

● Köpenhamn 2894

Barcelona 2403

Berlin 1648

Rom 1060

Budapest 811

Madrid 804

Amsterdam 619

Dubrovnik 543

Santorini 502

11.1.11

CIRKUS













Idag fick jag mail av N som undrade när Cirkus Imago ska börja visas igen. Snabbt som katten mailade jag tillbaka att varje morgon kl 7 15 kan man kolla på barnkanalen ( med en repris kl 14 45 ). Nu är det förstås första säsongen som sänds i repris, men värd att se om. Premiär för säsong 2 kommer snart, slutet av januari. Och jag lovar er, alla föräldrar och barn att det kommer hända saker...

PS
N berättade också att hennes Cirkus Imago-DVD, varit med på många resor som sällskap när resan känns lång.

9.1.11

TÅG eller FLYG ?















Sitter och planerar en Berlinresa. Och frågan är om man ska ta tåget eller flyget?
Förr har jag alltid åkt tåg och det är väldigt mysigt med Berlin Expressen som avgår från
Malmö C, fredag kväll för att sen vakna upp i Berlin tidigt lördag morgon. Två hela dagar och sen tillbaka med tåget söndag kväll och åter i Malmö kl 8 måndag morgon.
Vi har gjort det flera gånger när barnen var små.
Men det blir lite dyrare så jag ska kika vidare och se vad flyget kostar.