26.12.10

JULLOV



















God fortsättning! Vi latar oss lite till:) Hoppas ni också gör det och kanske drar upp lite linjer för nya resor. Bild lånad här.

13.12.10

LUSSELELLE
















För utlandssvenskar är luciatraditionerna ett viktigt band med hemlandet.

bild via Erica Laurell där ni också kan få receptet/beskrivningen!

9.12.10

ISKALLT









Nu korrekturläser vi Berlin guiden på kontoret och trots den megamysiga julmånaden börjar jag drömma om att äta glass i solen i Berlin!

Här en tio i topp!
Bild via Top10Berlin

8.12.10

BUON NATALE













Kalle Anka klockan tre, mandel i gröten...hör till våra traditioner! Men i resten av världen... hur firar man där?
I Rom klär familjerna granen och plockar fram julkrubban den 8 december. På St Petersplatsen finns varje år en stor julgran och en julkrubba och hela julen hålls en julmarknad på Piazza Navona där ni kan köpa julkrubbor, godis och presenter. På Julafton avfyras kanoner från Castel St. Angelo (änglaborgen) för att fira att helgen börjar. Sent på julaftonskvällen går många familjer ut för att se krubbor och besöka midnattsmässan. Är ni inte i Rom kan ni krypa upp i soffan och se mässan från Peterkyrkan direktsänt i SVT. Men julklappar då...jo den 6 januari avslutas julen med att den gamla damen Berfana kommer med godis till de som varit snälla och kol till de stygga.

Den ursprungliga julkrubban med bitar från Jesusbarnets krubba i Betlehem sägs komma från Italien, läs mer om det här!

Och sen maten såklart...undrar vad en vanlig familj i Rom äter till jul? Någon som vet?


fakta via Wikipedia, Italiansrus, Destination Rome och The North Pole och SVT.

7.12.10

KÖPENHAMN


Jul på Tivoli har en ny attraktion i år - en 45 meter lång kälkbacke. Låter kul!

bild via Tivolis hemsida.

3.12.10

TILLSAMMANS


Det finns barn saker barn gillar och saker vuxna gillar och det finns saker som vuxna gillar för att barnen gillar det och sen finns det saker som både barn och vuxna gillar. Våra reseguider STORA STÄDER OCH SMÅ BARN ger resetips till familjer som är sugna på att upptäcka en storstad tillsammans. För det är det vi längtar efter på semestern - att få vara och ha roligt tillsammans, att uppleva och upptäcka tillsammans - det är de upplevelserna vi minns!

2.12.10

THAILAND VS LÅNGKALSONG


Oj vad det snöar. Många familjer längtar efter att slippa bävernylonen, fuskpolon och goretexkängorna och planerar en tripp till Thailand. Vi rekommenderar en kombination av bad och storstad. Planera in Bangkok!