29.6.10

NÄR RESAN KÄNNS LÅNG



Två träd till varandra:
- Do you löv me?
- Näver!

Ett gäng roliga historier kan vara bra att på lut när resan är lång och barnmungiporna pekar neråt.

23.6.10

ISAKSSONS BÄSTA STORSTÄDER FÖR BARN










Isakssons har varit i över 20 metropoler. Kolla in listan över de bästa storstäderna med barn här! Många bra tips i artikeln.

PS: nu ligger vår Köpenhamn/Malmö guide övers i bokhögen. Fin eller hur!


22.6.10

KLÄDD FÖR RESAN



















Små snabba flygplan på magen när man reser blir man glad av.
Från danska Ej sikke lej.

21.6.10

VAR SKA VI RESA?

Reseoraklet kan du testa vart du vill åka. Kanske inte helt familjeorienterat men kul!

18.6.10

ÅTERFÖRSÄLJARE





























Så här fina var våra inbjudningar till releasefesten igår. Team Sara/Frej jobbade hårt med att får ut dem. Idag skickar vi ut vår nya guide till alla våra underbara återförsäljare. Har du en butik och vill bli återförsäljare hör bara av dig. Trevlig Helg//Sara

17.6.10

KÖPENHAMN MALMÖ

Kom och skåla med oss på Norra Vallgatan 64b kl 18. Vi är där och firar att Köpenhamn/Malmö-guiden är här!

16.6.10

STORA OCH SMÅ FÖTTER









Man behöver riktigt bekväma skor för att kunna gå runt i Storstan. Keens verkar sköna. Jag har sett flera ha sådana i sommar. Finns för både stora och små. Turkost och lime är fint ihop eller hur!

15.6.10

WE ARE FAMILY

















Stora städer och små barn och så hunden såklart...I Stockholm finns Himmelska Hundar - ett café där också hunden är välkomna och har en helt egen meny! Knasigt men kul!

11.6.10

KÖPENHAMN MALMÖ



















Snart släpps den! Och läggs överst i vår bokhög - KÖPENHAMN/MALMÖ-GUIDEN. Det blir releasefest. Har ni vägarna om Malmö på torsdagkväll så kom förbi och fira med oss!

10.6.10

LÅT ÖDET BESTÄMMA










När man är ute och resor kan familjens många viljor leda till mindre oenigheter om var man till exempel ska äta eller vilket del av staden man ska besöka. Vi har hittat en lösning för familjen med besluts ångest. En "loppa" vikt av en karta. Med hjälp av loppan slipper ni fatta dessa jobbig beslut och dessutom kan ingen få skulden för att de har valt fel restaurang, det är ju i sådant fall "loppans" fel.

9.6.10

FAMILJEN PLANERAR














- Var har vi varit?
- Var vill vi åka?
Kartor kan man titta på länge tillsammans.

De har också en jättestor världskarta att tapetsera en hel vägg med.

8.6.10

BARN ÄR ETT FOLK OCH DOM PRATAR ETT FRÄMMANDE SPRÅK....

Igår fick kontoret besök av en tvåring. Vi satt och läste i en tidning och när hon fick syn på en bild på Pippi pekade hon och sa Häschum! Pippi? frågade jag. Nej Häschum!
Lite senare när det städades på kontoret hette dammsugare inte dammsugaren utan daschum.
Hennes besök fick mig att tänka på hur kul det är när barn börjar lära sig prata och hur kreativa de kan vara på att hitta på alldeles egna ord, och hur lätt dom har att härma nya språk.
Att morot heter gulerod på danska eller jeans heter cowboybukser, och glass heter is, du hittar fler i vår parlör för små storstadsresenärer i våra guideböcker.

7.6.10

ALLTID REDO














Smått som håller blodsockret under kontroll är bra att ha i handbagaget. Semper lanserar nu en drös olika Kravmärkta-snacks. Inget strunt tillsatt i produkterna säger de. Fina illustrationer på förpackningarna säger jag!

De har webb-lek också.

4.6.10

I STAN









Nytt nummer av Barn i Malmö ute nu! Tävling både i papperstidningen och på webben. Ni kan vinna våra reseguider. Häng på!

3.6.10

RESEGUIDER






Vi är så glada åt alla fina återförsäljare av våra böcker. Agnes i Lund är en sådan. I butiken hittar du böcker som förlänger och förstärker hela reseupplevelsen. Facklitteratur, skönlitteratur, guideböcker och kartor. Allt på samma ställe. Agnes har en blogg också.

2.6.10

SOMMAR I STORSTAD










Idag lyser solen, studenter vimlar omkring och själv inviger jag nyinköpta sandaler, med glittriga stenar och massor av remmar. Snygga och dessutom sköna.
Läste om att Köpenhamn inviger sandstrand i "Nytt från Öresund", en 4000 kvadratmeter stor sandstrand. Invigning i juni dvs nu! Kanske ger vi oss iväg, sandalerna och jag för ett testdopp. Återkommer när jag testat/Helene

1.6.10

BÖCKER













Härom veckan gick den Stora Bokbytardagen av stapeln. Vi glömde den. Synd. Ny chans 19 maj 2011. Men tänk om det var någon i vårt avlånga land som bytte en Stora Städer och Små Barn New York-guide mot en Stora Städer och Små Barn Rom-guide...